
Sütümüz mü bozuldu?
Son zamanlarda süt ve süt ürünlerinin insan sağlığına faydalı olmadığını bu yüzdende süt içmememizle ilgili haberleri sıkça duymaktayız. En son olarakda eklem iltihabı hastalığının belirtilerini azaltmak için süt tüketimini azaltmamız gerektiği ile ilgili haberleri duyar olduk.
Uzmanlar süt ürünlerinin zararlı olduğu yönünde insanları uyarıyor.
Süt ve süt ürünlerinin bağırsak florasına zarar vererek, kötü bakterileri artırtığı söylenmektedir.
Ayrıca sadece bağırsak problemi olan kişilerin değil, her yaştan insanında süt içmemesi gerektiğiyle ilgili haberlerini duymaktayız
İnsanoğlunun 5000 yıldan beri süt içtiği bilinmektedir. Bize süt içmenin çok önemli olduğunu söylenirken, şimdilerde ne olduda süt sağlıksız oldu.
Sütümüz’mü bozuldu?
Bir yaşam mucizesi olarak nitelenen sütün son derece büyük besin değerlerine sahip olduğunu bilmekteyiz.
Kaliforniya üniversitesinde, 20 yıl süren araştırmalar sonucunda, süt tüketen insanların daha sağlıklı bağırsaklara sahip olduğu kanıtlanmış, hatta süt içen insanlarda bağırsak kanserinin olmadığı görülmüş.
Japon araştırmacıların yaptıkları çalışmaların sonucunda ise, süt içen insanların mide kanserine yakalanmadığı söylenmektedir.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN,
Bebeklik ve çoçukluk döneminde; gençlikte; yetişkinlikte ve tabiki yaşlılıkta son derece önemli olduğunu hepimiz bilirdik.
Şimdilerde ne olduda, süt sağlıksız oldu.
Yoksa gelişen ve değişen dünyada süt ve süt ürünlerinin yapısımı değişti.
Herşeyde olduğu gibi sütde mutasyona mı uğradı?
Süt içmelimiyiz, içmemelimiyiz diye düşünürken, beslenme ve diyet uzmanlarının farklı görüşleride kafaları iyice karıştırıyor.
Bazı beslenme ve diyet uzmanlarıda sütün insan sağlığı üzerindeki öneminden ve faydasından bahsetmektedir.
Tüm yaş grupları için kalsiyum ihtiyacının karşılanması, sağlıklı kemiklerin oluşumu için önemi, beyne ihtiyacı olan enerjinin karşılanması, kalp damar sağlığı için önemi ,kolestrolu düşürmesi, osteoporozdan korumak, bronşit ve bağırsak kanserinin önlenmesi gibi önemini vurgulamaktadırlar.
Herşeyde olduğu gibi bundada kafalarımız karışmış durumda.
E napalım, bizde güzel bir atasözü olan
“Azı karar, çoğu zarar” atasözünü uygulayalım ve ihtiyacımızdan fazla süt tüketmeyelim.
Yorumlar (1)
Yorum Yaz