Fatma Şahin, Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 16. yıl dönümü dolayısıyla duygusal bir anma mesajı paylaştı. Şahin’in yaptığı paylaşım, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, birçok vatandaş ve siyasetçi de Yazıcıoğlu’nu anarak destek mesajları yayımladı.
Fatma Şahin, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajında, ünlü şair Abdurrahim Karakoç’un şu sözlerine yer verdi:
“Vallahi bana sorarsanız Muhsin Başkan han köşesinde ölemezdi, ona dağın zirvesinde ölmek yakışırdı.”
?️ “Mekânı cennet olsun. Vefatının 16. yılında saygı ve rahmetle anıyorum.”
dürüst ve ilkeli siyaset anlayışına vurgu yaparak, onun unutulmadığını bir kez daha gösterdi.
1954 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğan Muhsin Yazıcıoğlu, Türk siyasetinde dürüst, ilkeli ve halktan biri olarak tanınan bir liderdi. Genç yaşlardan itibaren siyasi hareketlerin içinde yer aldı ve ülkücü hareketin önemli isimlerinden biri haline geldi.
1993 yılında Büyük Birlik Partisi’ni (BBP) kurarak, milliyetçi-muhafazakâr çizgide bağımsız bir siyaset izlemeye başladı. Halkla iç içe olması, mütevazı yaşamı ve sert siyasi rüzgârlara rağmen dik duruşu ile geniş bir kesimin takdirini kazandı.
25 Mart 2009’da, seçim çalışmaları için Kahramanmaraş’a giderken bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Ancak kazayla ilgili iddialar ve soru işaretleri, yıllar boyunca kamuoyunda tartışılmaya devam etti.
Muhsin Yazıcıoğlu, sadece bir siyasetçi değil, aynı zamanda halkın içinden gelen, samimiyetiyle tanınan bir dava adamı olarak hafızalarda yer etmeye devam ediyor
Fatma Şahin’in paylaşımıyla bir kez daha gündeme gelen Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen unutulmadı. Duruşu, samimiyeti ve halkla olan bağı, onu Türk siyasetinde farklı bir yere koyuyor.
Mekânı cennet olsun.
Sitemizdeki dış bağlantılar referans amaçlıdır, dış bağlantıların içeriklerinden kuruluşumuz sorumlu değildir.
Yorum Yap