Aydın Didim Belediyesi, bünyesinde çalışan personeli için tarihi bir toplu iş sözleşmesine imza attı. Sözleşme kapsamında, belediyede görev yapan en düşük işçi maaşı 38 bin TL olarak belirlendi. Bu karar, belediye çalışanları arasında büyük bir memnuniyet yarattı.
Toplu İş Sözleşmesinin Detayları:
Başkan Gençay’ın Açıklamaları:
Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, yapılan zamların çalışanlara hayırlı olmasını dileyerek, emekçilerin haklarını korumaya devam edeceklerini vurguladı. Gençay, “Emek en yüce değerdir. Çalışanlarımızın alın terinin karşılığını almasını sağlıyoruz” dedi.
Başkan Gençay, söz konusu zammın belediye işçilerinin motivasyonunu artıracağını ve belediye hizmetlerinin kalitesini yükselteceğini ifade etti. Ayrıca, çalışanların maddi olarak güçlenmesi için benzer adımların gelecekte de atılacağını belirtti.
Çalışanlar İçin Büyük Rahatlama:
Toplu iş sözleşmesi çerçevesinde gerçekleşen maaş zammı, özellikle KHK’lılar başta olmak üzere tüm belediye personeli için büyük bir rahatlama sağladı. İşçiler, zamlanan maaşlarıyla geçim sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletebilecek. Enflasyon oranında yapılacak düzenli zamlar ise çalışanların geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayacak.
Protokolün Önemi:
Sitemizdeki dış bağlantılar referans amaçlıdır, dış bağlantıların içeriklerinden kuruluşumuz sorumlu değildir.
Yorum Yap