Son Dakika
--:--:--

Milyonlarca vatandaş için dönüm noktası: Enflasyon rakamları 3 Mayıs’ta açıklanacak!

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur zammı, emekli zammı ve asgari ücret zammı konuları gündemdeki yerini koruyor. SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları 2023 Temmuz ayında alacakları yeni maaşları merak ederken, seyyanen zam ile refah payı da gündeme geldi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Milyonlarca vatandaş için dönüm noktası: Enflasyon rakamları 3 Mayıs’ta açıklanacak!

Yeni hesaplamalarla birlikte en düşük memur ve emekli maaşlarına ek zam ve enflasyon farkı dahil edildi. Asgari ücret Temmuz zammı için de rakamlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için yılda bir kez düzenleme yapıldığını belirtirken, enflasyon nedeniyle son altı ayda bir düzenleme yapıldığını ifade etti. Bakan Bilgin, “8 bin 500 liranın reel etkisini Temmuz’da değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Emekli maaşları için ise refah payı verileceği açıklandı. Bu gelişmelerin yanı sıra memur ve emekli zammı için belirleyici olan Nisan ayı enflasyon rakamı 3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak.

YENİ ZAMLAR GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamaların ardından, refah payı için iki seçeneğin masada olduğu öğrenildi. Bu seçenekler, Ocak ayındaki refah payı düzenlemesine benzer bir şekilde yüzde 25 veya yüzde 30 oranında zam yapılması olarak belirlendi. Memurlar için ise seyyanen zam söz konusu. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, memurlar için 2 ila 3 bin lira arasında seyyanen zam yapılması planlanıyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu müjdeyi 1 Mayıs’ta açıklayabileceği belirtiliyor. Enflasyon rakamlarının belirleyici olduğu maaş zamlarının Nisan ayı enflasyon rakamlarına göre belirleneceği de açıklandı. AA Finans’ın anketine katılan ekonomistler, Nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin yüzde 2,65 artmasını bekliyor. Nisan ayı enflasyon rakamları ise 3 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da açıklanacak.

ZAM ORANLARI DEĞİŞEBİLİR

Yapılan hesaplara göre, Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki enflasyon rakamlarına göre 3 aylık zam oranları belirlenmişti. Ancak Nisan ayı beklenti anketi sonuçlarına göre, SGK ve Bağ-Kur emeklisi için 4 aylık zam oranı yüzde 15,51, memur ve memur emeklisi içinse yüzde 13,51 olarak hesaplandı. Bu oranlar, 3 Mayıs’ta açıklanacak Nisan ayı enflasyon rakamlarına göre değişebilir. Ayrıca, bu zam oranlarına ek olarak, refah payı ve seyyanen zam gibi unsurlar da maaşlara etki edebilir.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Gaziantep’te Gençlik Coşkusu Zirveye Çıkıyor
Gaziantep’te Gençlik Coşkusu Zirveye Çıkıyor
Başkan Doğan: “Nizip için aşkla çalışmaya devam ediyoruz”
Başkan Doğan: “Nizip için aşkla çalışmaya devam ediyoruz”
Nizip’te Bir Hizmet Destanı Daha: “S” Plaka Sorunu Başkan Özyurt İle Tarihe Karıştı!
Nizip’te Bir Hizmet Destanı Daha: “S” Plaka Sorunu Başkan Özyurt İle Tarihe Karıştı!
Gazianteplilere Kurbanlı Fiyatları Uçuyor! 330 TL’yi aşacak
Gazianteplilere Kurbanlı Fiyatları Uçuyor! 330 TL’yi aşacak
Başkan Celal Kadooğlu’ndan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı:
Başkan Celal Kadooğlu’ndan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı:
22 Nisan 2026 Gaziantep’te Elektrikler Kesilecek
22 Nisan 2026 Gaziantep’te Elektrikler Kesilecek
Haberin Doğru Adresi
Gaziantep Haberler

Sitemizdeki dış bağlantılar referans amaçlıdır, dış bağlantıların içeriklerinden kuruluşumuz sorumlu değildir.

2026 Gaziantephaberler.com © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması