Yunan sinemasının efsanevi oyuncularından aktrist İrini Papas bu sabah 96 yaşında yaşamını yitirdi.
Yunanistan ve dünya sinemasının efsane isimlerinden ve ülkenin son Karyadita’sı olarak bilinen efsane sinema oyuncusu İrina Papas bugün doğduğu ve yaşadığı Mora köyünde son nefesini verdi.
Son yıllarda Alzheimer hastalığı nedeniyle sağlık sorunları ile büyüdüğü köyde yaşayan sade, arkaik, Dor figürü, Yunan güzelliğinin simgesi, Akdeniz kültürünün yurtdışındaki ünlü temsilcisi, karizmatik ve dinamik bir kadın olan İrini Papas’ın oyunculuk becerileri ve ruhuyla uluslararası üne kavuştuğu belirtildi.
MARLON BRANDO İLE AŞK YAŞADI
Kariyerinde, antik trajedinin gücünü tamamen somutlaştıran tiyatro ve sinemada önemli kadın rollerini üstlenen ve 3 Eylül 1929 tarihinde Yunanistan’ın güneyindeki Corinth’de doğduğu belirtilen İrini Papas’ın ünlü sinema oyuncusu Marlon Brando ile aşk yaşadığı ve ardından evlendiği belirtildi.
Ardından yönetmen ve oyuncu Alkis Pappa ile 1947 yılında evlenen İrini Papas 2004 yılında İtalyan Corriere della Sera gazetesine Marlon Brando’nun ölümünden sonra aralarında uzun ve “gizli bir aşk” olduğunu açıklamıştı. 1954’te Roma’da tanıştıklarını söylemişti. Onu çok takdir ettiğini söylediği gibi, “Hayatının en büyük tutkusu”ydu ve en son 1999’da Atina’da bir araya geldiklerini açıklamıştı.
Sitemizdeki dış bağlantılar referans amaçlıdır, dış bağlantıların içeriklerinden kuruluşumuz sorumlu değildir.
Yorum Yap