Gaziantep'te Çekilen Dizilerde oynamıştı. Güven Hokna Başkan Adayı

Gaziantep'te Çekilen Dizilerde oynamıştı. Güven Hokna Başkan Adayı

Gaziantep'te Çekilen Dizilerde oynamıştı. Güven Hokna Başkan Adayı

Demokratik Sol Parti (DSP), İstanbul’un Üsküdar ilçesine ünlü oyuncu Güven Hokna’yı aday gösterdi.

Güven Hokna,1946 yılında Ankara'da doğdu. Tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı. Özellikle Kurtlar Vadisi, Ferhunde Hanımlar, İkinci Bahar ve Gaziantep'te çekilen  Zerda dizilerindeki rolleriyle tanınır. 2002 yılında "Zerda" dizisinde Gaziantep'in ileri gelenlerinden Eroğlu ailesinin direği, Sultan Ana rolünde Yavuz Bingöl'ün annesi rolünü oynadı.

Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu (1967) olan Hokna, 35 yıl Devlet Tiyatroları'nda çalıştı. Ferhunde Hanımlar dizisiyle tanınan ve Eşkıya filmiyle adını duyuran sanatçı, mesleğinde asıl zirveye İkinci Bahar dizisindeki Neriman rolüyle ulaştı. Sinema filmi ve dizilerde rol almaya devam ediyor.

Filmografisi

Yaprak Dökümü - 2006
Kurtlar Vadisi - 2004
Güz Sancısı - 2002
Kumsaldaki İzler - 2002
Havada Bulut - 2002
Zerda - 2002
İkinci Bahar - 1998
Eşkiya - 1996
Ferhunde Hanımlar - 1993
Susam Sokağı (Çocuk Programı) - 1990

22.02.2019 (Haber Merkezi)

Yorumlar (0)

Yorum Yaz